Darbostogos su vaizdu

10 vietų Lenkijoje, kuriose į darbą kelsitės kaip į šventę

Jei už ką ir galime padėkoti pandemijai, tai už revoliuciją darbo rinkoje. Iki 2020 metų daugelis mūsų apie nuotolinį darbą galėjo tik pasvajoti. Reikėjo užrakinti pusę pasaulio namuose, kad korporacijas ir verslų vadovus aplankytų nušvitimas: žmonės gali dirbti savo darbą nuo sofos, o efektyvumas neturi nieko bendro su kelnių trinimu aštuonias valandas per dieną.

Ar mėgstate dirbti iš namų? Žinoma, kad mėgstate. Nereikia keltis su aušra, stovėti kamščiuose ir kiekvieną dieną autis aukštakulniais. Atsilaisvina daugiau laiko šeimai ir apsipirkimui. Tačiau darbas iš namų turi ir savo tamsiąją pusę. Mažiau judame. Nepastebimai auga svoris. Rečiau susitinkame su kolegomis, silpsta mūsų socialiniai gebėjimai. Neturime poreikio išeiti į miestą. O kartais net ir visą dieną neišlipame iš lovos.  

Kaip atrasti pusiausvyrą tarp profesinės laisvės ir sveiko gyvenimo būdo? Laimei, yra būdų tai išspręsti. Geriausia, ką galite padaryti, tai supakuoti lagaminą, vaikus, gyvenimo draugą/-ę, kompiuterį ir save patį ir pakeisti aplinką.

Kviečiame išbandyti darbostogas kaimyninėje valstybėje. Visi mėgstame ten apsipirkti, bet Lenkija gali pasiūlyti kur kas daugiau: kalnus ir nerijas, vynuogynus ir levandų laukus, pilis ir žirgynus.

Žemiau atrinkome dešimt vietų Lenkijoje, kuriose bet koks nuotolinis darbas taps malonumu. Visą dieną jus sups nuostabi gamta, skanus maistas ir Šeimininkų paslaugumas, o vakarais galėsite pasinerti į nuotykius ir pramogas. Na tai kaip, pasiruošę darbostogoms su vaizdu?

The Tleń Lodge | Pakeliui į Gdanską

Pamatyti ir užsisakyti

Yra keturi faktai, dėl kurių įtraukėme šią vietą:

Faktas nr 1: čia, miškuose 120 km nuo Gdansko, oras labiau prisotintas jodo nei pajūryje. Rimtai.

Faktas nr 2: vietoje yra trys mediniai namai, pastatyti pagal fachverko technologiją (karkasinės konstrukcijos), apšiltinti nealergizuojančia medžio vata, o interjeras nuostabiai kvepia pušynu.

Faktas nr 3: mažiesiems žaisti skirtas visas atskiras vaikų namelis ir tikra smėlio virtuvė su indais ir įrankiais.

Faktas nr 4: dvigulių lovos čiužiniai turi masažo funkciją (:O).

Internetas: šviesolaidis. Atsisiuntimas: 942.68 Mbps. Išsiuntimas: 49.53 Mbps.

Darbui: kiekviename name gali apsistoti maks. šeši svečiai, jei atvykstate su šeima. Tačiau jei planuojate tik dirbti, rekomenduojame atvykti keturių asmenų grupei. Tada kiekvienas turės savo vietą prie virtuvės stalo arba terasoje. Svetainėje esanti sofa ir fotelis laukia pusiau atsilošusių darbuotojų.

Maistas: galite gaminti patys arba užsakyti maistą į namus.

Papildomai: yra HDMI kabelis, taigi galėsite panaudoti televizorių kaip prezentacijų, bendro darbo ar kino ekraną. Kava iš kavos aparato - neribojama. O po darbo - vietinis alus netolimame bare (klausti Šeimininkų).

Chromcówka | Lenkijos-Slovakijos pasienis

Pamatyti ir užsisakyti

Jeigu jaučiate, kad jūsų dienos ritmas visiškai subyrėjo nuo nuotolinio darbo, meskite viską ir važiuokite į kalnus. Artimiausi kalnai, imant nuo pietinės Lietuvos sienos ir važiuojant nemokamu greitkeliu E67, yra Beskidai. Žiemą čia mirga nuo slidinėjimo trasų, vasarą - puikios turistinės trasos po miškais apaugusius kalnus. Nakvynei ir ilgesnėms darbostogoms (nevažiuosit gi septynių šimtų km dėl savaigalio!) rekomenduojame vietą prie pat Slovakijos sienos: Chromcówka.

Svečiams skirti du namai po septynias miegamas vietas. Vaizdai aplink tokie, kad kolegos zoome nepatikės, kad tai ne ekrano fonas. Iš čia matosi Barania Góra kalnas (1220 m virš jūros lygio), galingas Muncola masyvas, Jaworzyna (1114 m) ir Cichos slėnio pradžia. Pasiimkite patogius batus. Įkvėpkite kalnų oro. Sukurkite naujus darbo vietos standartus!

Internetas: šviesolaidis. Atsisiuntimas 47,41 Mbps, išsiuntimas 27,04 Mbps.

Darbui: užsakykite pas Šeimininkus automatinį reguliuojamo aukščio stalą ir profesionalią darbo kėdę, kad grįžus namo nereikėtų skambinti fizioterapeutui. Bet jei esate sofos tipo darbuotojas, galėsite įsitaisyti fotelyje prie židinio (rudenį ir žiemą) arba pavėsinėje gryname ore (vasarą).

Maistas: yra virtuvė savarankiškam maisto gaminimui.

Papildomai: galite atsivežti šunį ar kitokį keturkoją - namo teritorija aptverta ir jūsų augintinis galės laisvai bėgioti po kiemą.

Dom w akacjach | Gižycko apylinkės

Pamatyti ir užsisakyti

Jeigu kalnai per toli, galime pasiūlyti kažką arčiau. Netgi labai arti - tik 126 km nuo Marijampolės. Laukai ir ežerai čia tokie pat kaip Lietuvoje, užtat atmosfera tikra lenkiška, Šeimininkai atipalaidavę ir sočiai maitina. Dar iš gerų dalykų: yra kubilas, mylimiausias lietuvių poilsio atributas (;-), vakarai su dainom prie laužo, pasivaikščiojimai raitomis po mišką.

Dideliame baltame name Šeimininkas įrengė penkis kambarius svečiams ir gyvūnų rančą tiem, kam autentika ir įdomios istorijos svarbiau už krakmolintą patalynę. Čia gyvena laimingi šunys iš prieglaudos, meilūs žirgai ir katės, visada pasiruošusios pasitrynti po kojas. Yra net vėžlys! Jei ieškote visiškos ramybės, pamirškite šį adresą. Čia šuo mėgsta loti, paukščiai neleidžia užmigti, kol nesuskamba žadintuvas, čia idiliška ir labai mozūriška.

Internetas: atsisiuntimas: 106,77 Mbps, išsiuntimas: 18,64 Mbps.

Darbui: trijuose apartamentuose yra didesni darbo stalai, prie kurių gali susėsti po keletą žmonių.

Maistas: pusryčiai ir vakarienė pagal pageidavimą (mokama papildomai). Tačiau atsisakyti vietinio maisto būtų nuodėmė.

Papildomai: taigi gyvūnų terapija!

Szuflandia | Lenkijos-Čekijos pasienis

Pamatyti ir užsisakyti

Prie Slovakijos sienos jau buvome, dabar keliaujame arčiau Čekijos. Nuo Vyslos miestelio iki čekų Ostravos - tik 60 km, iki Pragos - 400 km.

Pavadinimas Szuflandia gimė iš žodžių stalčius + šalis junginio. Du namai su kabančiais ore miegamaisiais-iškyšomis, primenančiomis stalčius, tai jaunos lenkų poros Evelinos ir Arturo projektas. Be panoraminių langų, namo privalumai tai pirtis, sauna ir šildomas baseinas. Slidžių fanai laukiami žiemą - visai šalia yra slidinėjimo šlaitas.

Internetas: atsisiuntimas: 109,52 Mbps, išsiuntimas: 19.70 Mbps.

Darbui: kiekviename apartamente yra didelis stalas, talpinantis iki šešių asmenų. Jeigu planuojate ilgas valandas prieš ekraną, praneškite apie tai Šeimininkams iš anksto: yra galimybė pakeisti stalo kėdes į labiau tinkančias nuotoliniam darbui.

Maistas: yra virtuvė ir grilis, o Vyslos miestelyje rasite jaukių restoranėlių. Žuvies mėgėjams rekomenduojame vietinę Smażalnia ryb.

Papildomai: tyla ir ramybė. Namai yra atokiau nuo kitų miestelio pastatų.

Chatta Huba | Pakeliui į Zakopanę

Pamatyti ir užsisakyti

Jeigu pasvajojate apie atostogas Zakopanėje, nesate vieniši. Minios turistų traukia čia nepriklausomai nuo oro ir metų laiko. Jeigu norite tokio vaizdo nuo šlaito, kaip Zakopanėje, bet žymiai ramesnėje aplinkoje, pasidomėkite Huba kaimeliu. Iš čia matosi ir Tatrai, ir galingas Čorštynių ežeras, ir Pieninų kalnai.

Chatta Huba tai du identiški trijų aukščių nameliai, kiekviename jų gali miegoti iki 12 žmonių. Dauguma lovų yra dvivietės, tačiau kai kurie komandos nariai gali miegoti ant sofų-lovų. Pertraukas nuo darbo ir miego galima skirti saunos, hamamo ir šildomos burbulinės vonios malonumams. Jei norėtumėte pajudėti šiek tiek toliau, galite pasivaikščioti kalnų takais. Labai malonus takas veda į Studzionkos muziejų po atviru dangumi. Daugiau pasirengimo reikalauja trasa Turbač viršukalnės link.

Internetas: atsisiuntimas 130 Mbps, išsiuntimas 120 Mbps. Pajungus visus dešimt mūsų kompiuterių ryšys šiek tiek strigo, bet vis tiek susitvarkė.

Darbui: Galite rinktis iš kelių galimybių. Mums labiausiai patiko 8 vietų valgomojo stalas ir sofos svetainėje, o mažesnei grupei - 4 vietų stalas pirmame aukšte. Šiltomis dienomis taip pat yra galimybė dirbti terasoje arba sode.

Maistas: čia maistą gaminsite patys, o apsipirkti teks nueiti arba nuvažiuoti į kaimą. Pietus gali pristatyti iš Naujojo Targo miesto - rekomanduojame vegetarišką restoraną "WiedźMak". Tačiau turint automobilį tikrai būtų patogiau ir būtų daugiau pietų pasirinkimo galimybių.

Czerwona Stodoła | Ščecino link

Pamatyti ir užsakyti

Jei jau keliauti, tai toli! Keliamės į labiausiai nuo Lietuvos nutolusį Lenkijos kampelį - Lenkijos ir Vokietijos šiaurinę sieną, Ščecino apylinkes. Neprivažiuojant šio gražaus uosto šimtą kilometrų, yra vieta prabangioms darbostogoms kartu su nedidele kolegų grupe ar šeima.

Nutolęs valandą kelio iki Kolobžego, ežeringame kalvotame krašte (jeigu įdomu paskaityti apie regioną daugiau, išgooglinkite raktažodį Pojezierze Drawskie) įrengtas 8 vietų namas su interjeru, primenančiu Didžiojo Getsbio filmo stilių. Name yra 3 dvigulės lovos ir 2 viengulės lovos, milžiniška svetainė su židiniu ir terasa; privalumų sąraše taip pat sauna, ežeras (150 m.) ir išpuoselėtas kiemas.

Internetas: atsisiuntimas 39,23 Mbps, išsiuntimas - 24,30 Mbps.

Darbui: erdvės yra tikrai daug. Esant poreikiui, kiekvienas gali įsikurti su darbo įrankiais kitokiame kampelyje. Susitikimams, smegenų šturmo sesijoms, ketvirčio planų aptarimui ir bendriems vakarams yra vietų prie didžiųjų stalų pirmame aukšte. Dar yra Generalinio Štabo ar Šefo tipo kabinetas - su dideliu ąžuoliniu stalu, dviem monitoriais ir privačiu vaizdu pro langą.

Maistas: galite gaminti patys arba paprašykite Šeimininko kaimynų, kurie turi bio ūkį - jie mielai paruoš sveiką maistą iš savo daržo derliaus.

Autor Rooms | Varšuva

Pamatyti ir užsakyti

Atėjo laikas sugrįžti į centrinę Lenkiją. Kažin ar atspėtumėte, ką galime pasiūlyti darbo kolektyvui Varšuvoje be viešbučių (o viešbučių Slowhopo kataloge mes kaip tik ir neturime).

Mūsų variantas - apartamentai dvylikai asmenų, susidedantys iš keturių elegantiškai renovuotų numerių-butų. Čia yra darbo ir valgomojo erdvės, miegamieji su neįprastais vonios kambarių sprendimais. Yra darbo kampeliai su solidžiais biuro stalais ir patogiais krėslais. Dizaino ir komforto prasme Autor Rooms galėtų konkuruoti su penkių žvaigždučių viešbučiu. Vieta - viename gražiausių centrinės Varšuvos gyvenamųjų rajonų.

Internetas: atsisiuntimas 263.69 Mbps, išsiuntimas - 101.59 Mbps.

Darbui: šešiavietis stalas bendroje patalpoje. Darbo stalai ir kėdės kiekviename numeryje.

Maistas: jeigu norite pasijusti kaip verslo klasės viešbutyje, pateiksime pusryčius pagal jūsų pagaidavimą (atsižvelgsime į specialius poreikius ar dietas). Arba galite gaminti patys, yra bendra virtuvė.

Jasna Dolina | 90 km nuo Varšuvos

Pamatyti ir užsakyti

O gal darbostogos dvariškai?

Jeigu važiuotumėte iš Varšuvos pietryčių kryptimi, nenutoldami nuo Vislos upės, už devyniasdešimt kilometrų pasiektumėte vietą, kuri pati savaime galėtų būti lankytina. Skoningai suprojektuotas medinis dvaras Sobolevo kaime buvo pastatytas 1856 m. Dvidešimto amžiaus antroje pusėje profesorius Žmijevskis nupirko šį pastatą ir perkelė jį iš Švento Kryžiaus kalnų, kur dvaras buvo pradžioje pastatytas, į Mazoviją. Pastatas atnaujintas išsaugant autentiškus baldus ir interjerą. Dabar tai 518 m2 namas su šešiais miegamaisiais ir penkiais vonios kambariais, viso galintis priimti keturioliką svečių.

Šalia dvaro buvo restauruotas senas gyvenamasis namas, tinkantis mažesnei svečių grupei (170 m2, iki septynių svečių). Abu namus supa išpuoselėtas parkas su japoniško stiliaus tvenkiniu ir retais augalais.

Internetas: atsisiuntimas 120.71 Mbps, išsiuntimas - 3.05 Mbps.

Darbui: dvare įrengtos bendros erdvės su antikvariniais stalais ir biurais, biblioteka su restauruotais sekreterais ir pianinu, elegantiškais senoviniais foteliais ir sofomis. Mažesniame name yra dienos kambarys su dideliu stalu ir viena darbo vieta miegamajame.

Maistas: kiekviename name yra po didelę virtuvę. Apylinkėse atsiras nemažai dėmesio vertų vietų pavalgyti.

Papildomai: galima su vaikais, jiems čia nebus nuobodu.

Tilia authentic home

Pamatyti ir užsakyti

Vėl esame prie Vyslos, bet jos šiaurinėje atkarpoje - Žulavuose, kur upė įteka į Gdansko įlanką. 3 km iki artimiausio paplūdimio (pėsčiomis per pušyną), 15 minučių su mašina iki Štutovo (Vyslos nerijos pradžia), 30 min. iki Gdansko senamiesčio. Jeigu jūsų raktažodžiai pajūrys, moderni akchitektūra ir be triukšmo, ši vieta tiks idealiai.

Tilia tai du šiuolaikiški namai su visiškai įstiklintais fasadais - nuo viršaus iki apačios. Iš pirmo žvilgsnio nepagalvotum, kad tai gerai mums pažįstamas iš Mažosios Lietuvos fachverkas - karkasinis namas. Tik čia tarpai tarp tašų užpildyti ne moliu ar plytomis, o langais. Todėl namo vidus atrodo labai šviesus ir erdvus.

Pastato interjeras įrengtas lofto stiliumi. Kiekviename name yra po du apartamentus (52-76 kv. m. pločio). Kiekviename apartamente yra keturios miegamos vietos, svetainė, virtuvė, vonios kambarys ir darbo kampelis.

Internetas: atsisiuntimas 50 Mbps, išsiuntimas - 15 Mbps.

Darbui: paprasta ir funkcionali erdvė leidžia susikaupti. Apartamentuose yra mediniai valgomieji/rašomieji stalai ir daug kampelių patogiai atsisėsti su laptopu.

Maistas: namo Šeimininkai mielai aprūpins pusryčiais ir pietumis, sezoniniais vaisiais ir daržovėmis, kiaušiniais iš vietinių ūkių (už papildoma mokestį). Kava ir arbata virtuvėlėse nemokamai.

LOFT 85 | Dar kartą Beskidai

Pamatyti ir užsakyti

Desertui palikome vietą, kuri traukia kaip magnetas savo interjero dizainu. Tik pažiūrėjus į nuotraukas pradedi svarstyti, kurį svetainės kampelį užimtum pats. Kaip patogu turėtų būti tame pilkame fotelyje... arba supamame krėsle su kailiu... Įsivaizduoji, kaip traška židinio ugnelė lietingą lapkričio vakarą...

Susitarkite su kolegomis ir praneškite vadovui, kad nuo pirmadienio dirbsite Lenkijoje. Vietos užteks dešimties-dvylikos žmonių grupei. Yra didelė terasa ir grilio erdvė su poilsio vietomis lauke. Iš kiemo matosi slidinėjimo šlaitas, o už kampo prasideda turistinis pėsčiųjų takas. Taigi savaitgaliais tikrai turėsite ką veikti - juolab, kad vietoje yra netgi šildoma patalpa slidinėjimo įrangai džiovinti ir laikyti.

Internetas: atsisiuntimas 33,11 Mbps, išsiuntimas - 9.75 Mbps.

Darbui: svetainėje yra stalas 8-10 asmenų. Visas namas skirtas tik jums, jokių pašalinių žmonių.

Maistas: vietoje yra prabangiai įrengta virtuvė, bet gaminti patiems visai nebūtina, nes miestelyje ir jo apylinkėse rasite daug gerų restoranėlių.

Papildomai: drąsiai galite atsivežti vaikus (vietoje yra skalbimo mašina). Priimama taip pat su naminiais gyvūnais.

Neradote sau tinkamos vietos? Štai dar 8 puikios idėjos:

Visos Slowhopo vietos su nuotolinio darbo galimybe